Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

4550d43.JPG Cecile GoemareVanaf oktober 2014 worden de maandelijkse misvieringen in het Milsenhof vervangen door gebedsvieringen. Die vinden voortaan niet op de vrijdagavond maar de vrijdagochtend van de eerste week plaats, en wel om 10.30 u. Bob Peeraer ging gedurende vele jaren op die eerste vrijdag voor in het Milsenhof en zal dat met Kerstmis en Pasen blijven doen. In de gebedsdiensten, met communie, gaat nu Cecile Goemaere voor (zie foto gemaakt door Frans Teughels). Deze bijeenkomsten in het Milsenhof zijn niet alleen bestemd voor de residenten en hun familie: geïnteresseerde buitenstaanders zijn ook welkom

 

 

 

 

 

 

 

 

De vieringen op zondag en grote feestdagen zijn belangrijke momenten van gemeenschapsleven in Onze-Lieve-vrouw-over-de –Dijle. Mensen komen er van Mechelen en ook daarbuiten. Sommigen wonen dichtbij, in de nauwe Mechelse straten rond de kerk. Zij moeten alleen hun jas aan doen en even fietsen of een klein wandelingetje maken om er te geraken. Anderen komen van wat verder. Uit Kauwendaal bijvoorbeeld, op de elektrische fiets. Of van nog verder, uit Hombeek. Met de auto, of de motor misschien.

Samen komen, met bekenden en onbekenden, geliefden en minder geliefden… Elke zondag weer mag de ontmoeting gevierd worden. Elke week weer zoeken wij elkaar hier op. Om samen de vlam van onze hoop en verwachting brandende te houden. En eens in de maand is er de derde zondag  na de viering “praatje bij de koffie” achteraan in de kerk.

4550a11Bijna vier jaar geleden begon Maries met het organiseren van het ‘praatje met koffie’ na de viering op de derde zondag van de maand. Een erg gelukkig initiatief, dat nu een goede traditie is. Ze wordt gedragen door twintigtal vrijwilligers. Daarmee krijgt ons derde uitgangspunt: ‘We heten iedereen welkom’ een mooie invulling. Als toelichting van dat punt zeggen wij immers dat wij ‘mensen willen verwelkomen, aanspreken, uitnodigen en kansen bieden om onze gemeenschap verder uit te bouwen’.       Dan is het een genoegen te zien hoe na de mis vele kerkgangers achterin de kerk een babbeltje slaan met elkaar. Een warme koffie, een fruitsapje of een glaasje water kan daarbij de stembanden smeren. 
Als we het naar huis gaan nog even willen uitstellen. Elkaar nog beter willen ontmoeten. We drinken wat. We praten wat langer. De onbekende wordt bekender, de minder geliefde misschien wat geliefder. En de wijze heiligen, zij zien verheugd op ons neer.
Zo bouwen we verder aan onze hechte geloofsgemeenschap. Natuurlijk, wij hebben geen OKRA, geen FEMMA of KWB, en ook geen katholieke school die verbonden is aan onze kerk. En onze gelovigen komen niet persé uit de directe omgeving. Juist daarom is die maandelijkse koffie na de viering zo belangrijk. En wij hopen er steeds meer oude getrouwen én nieuwkomers te kunnen spreken.

 

Naast zijn belangrijk rol als kerkkoor heeft  het Onze-Lieve-Vrouwkoor ook een sterke concerttraditie. Maar door alle activiteiten bestaat er een goede band tussen de leden van dit koor. Het jaarlijkse kamp speelt hier een belangrijke rol.

Voor meer informatie over het Onze-lieve-vrouwkoor