Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

43 rmi buitenzijde 2De dichtst wonende parochianen van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle zijn ontegensprekelijk de bewoners van het WZC Milsenhof.

In het precoronatijdperk kwamen een aantal bewoners trouw naar de zondagsviering. De ene nog zelfstandig, de andere werd met de rolstoel opgehaald door iemand van ons team.

Maar ruim 30 bewoners rollend naar de kerk brengen tegen de deadline van 10 u…dat is te hoog gegrepen. Vele jaren geleden is daarvoor een waardevolle oplossing gevonden: het communieteam. Elke zondag deden we beurtelings onze ‘ronde’ . Het was veel meer dan gewoon ‘ de communie brengen’. Samen een stukje van de viering volgen op de TV, samen bidden, luisteren naar verhalen uit een ontroerend ver verleden of eventjes babbelen over het wel en wee van de wereld buiten het Milsenhof. Gaandeweg leerden we elkaar goed kennen en werden we vrienden. Een bezoek aan Milsenhof is telkens weer een zalige zondag, een zalige hoogdag! Het doet zowel ons als de bewoners enorm veel deugd, omdat het over delen gaat : delen van een geloofsmoment, delen van vriendschap en warme aandacht. 

Met Kerstmis en Pasen werden de vieringen opgeluisterd door de koren van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle of De Lage Drempe.

Extra aandacht

En toen was er corona… Omwille van ieders veiligheid moesten alle bestaande initiatieven worden stopgezet. Maar het heeft ons niet tegengehouden om te zoeken naar een nieuwe manier om verbonden te blijven, want dat is levensnoodzakelijk. We wilden de bewoners, die ons zeer ter harte gaan, niet in de steek laten. Daarom zijn we gestart met het wekelijks doorsturen van een gebed, een bezinnende tekst rond het evangelie, een mooi gedicht of verhaal,…telkens ingeleid door een bemoedigend woord, ieder in zijn eigen stijl. Dat maakt het persoonlijker. We willen de mensen laten voelen dat ze nog steeds even belangrijk en geliefd zijn. En dat kan, dankzij het engagement van Isabelle, die wekelijks de tijd neemt om onze teksten rond te dragen. In de zomer groeide bij drie enthousiaste vrouwen uit de parochie een hartverwarmend idee: zij schreven op zelfgemaakte postkaartjes liefdevolle wensen. Elk schakeltje van menselijk contact is zo waardevol! Daarom deden we op 11 oktober een voorstel aan de eerste communicantjes en de Milsenhof-bewoners: gooi op deze prachtige dag een kusje of een goeiedag naar elkaar, door de dikke ramen heen. Jong en oud kwamen samen…woordeloos, maar met een stralende glimlach: zo heerlijk deugddoend.

Een oproep aan alle voorbijgangers: elke zwaaiende hand en alle lachende ogen tellen!

We vroegen aan de bewoners om in gedachten de Eerste Communie mee te vieren en om zo voor eventjes ‘plus-oma-en-opa’ te zijn. Hoe meer verbonden, hoe mooier het feest immers!

Wie zin heeft om mee te schrijven of later – als alles weer veilig kan – mee ‘op ronde’ te gaan: van harte welkom in ons communieteam!

Contactpersonen: Gerda De Mulder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 047/437288 en Anneke Vanovermeire, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0474/673418

Cécile, Clemence, Gerda, Lieve, Mia en Anneke