Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

Boeve 220Theoloog en grote baas van het Vlaams Katholiek Onderwijs Lieven Boeve spreekt op vrijdag 12 juni 2015 in Mechelen. Zijn lezing zal gaan over hoe wij, in dialoog met de wereld, ons meer bewust kunnen worden van onze katholieke eigenheid.

Zoveel is duidelijk, de wereld van nu heeft het niet zo op met de katholieke theoloog. Nog maar een klein plekje is er voor hem gereserveerd, ‘t zij in universiteit, kerk of samenleving. Wat nu te doen, door die berooide godgeleerde? In het defensief gaan? Zich, misschien geërgerd, toch maar bij de harde feiten neerleggen, en gelaten zijn bescheiden plaats innemen? Of eerder ontspannen ermee omgaan, zelfbewust?

Professor theologie aan KU Leuven Lieven Boeve (°1966) – sinds 1 september 2014 directeur-generaal van het katholieke onderwijs in Vlaanderen- kiest alvast overtuigd om op het kruispunt te gaan staan tussen universiteit (en nu ook onderwijs), kerk en samenleving. “Rechtop, ons steeds bewust van eigen kracht, én eigen taak: nadenken over de geloofwaardigheid van het geloof; hélpen nadenken ook. Want dit geldt bovenal: laat ons die nieuwe samenleving, hoe pluriform, hoe seculier ook, niet als vijand zien, maar steeds de dialoog met de ander durven aangaan. Als kinderen van een God, die in Zijn openbaring voortdurend de dialoog aangaat met de mens.”    

De Lieve-Vrouweparochie, CCV Vlaams-Brabant en de hogeschool Thomas More organiseren zo voor de derde keer op rij een ‘Dijlelezing’ met een onderwerp op het snijpunt tussen geloof en samenleving.
Prof. Boeve geeft op vrijdag 12 juni een namiddagsessie in seminarievorm (16 u - 18 u) in Thomas More - Campus Kruidtuin, Lange Ridderstraat 44, Mechelen (parking op Zandpoortvest) | € 8,00 (inclusief koffie/thee). Deuren om 15.30 u.; voor deze sessie leest u het best op voorhand hoofdstuk 1 van deel 1 uit zijn boek ‘Theologie in dialoog’. Dit boek is o.a. te bestellen in De Peerle, Varkensstraat 6 in Mechelen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Om 20 u. geeft hij zijn avondlezing in Thomas More - Campus De Vest, Zandpoortvest 60, Mechelen | € 10,00 (inclusief receptie achteraf). Deuren om 19.30 u. Iedereen is van harte welkom.
Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; www.ccv.be/vlaams-brabant; tel. 015-298453.