Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

De drie Mechelse parochies nodigen je uit op een bijeenkomst met Didier Vanderslycke in de Crypte onder de Hanswijkbasiliek op donderdag 10 maart om 20 uur.

foto Didier VanderslyckeDe beelden van grote groepen vluchtelingen te voet of in gammele bootjes op weg naar Europa, staan op onze netvliezen gebrand. Dit jaar alleen al zullen honderdduizenden mensen, gezinnen, mannen, vrouwen, kinderen, in Europa toekomen. Mensen vluchten massaal weg uit de oorlogsgebieden van het Midden-Oosten. Ze hopen op onderdak, veiligheid en nieuwe kansen, ook hier in Mechelen. We verwachten de komende maanden een 200-tal asielzoekers in onze stad, waarvan een groot deel wellicht erkend zal worden als politiek vluchteling. Na enkele maanden moeten ze het asielcentrum (dat o.a. tijdelijk in de loods naast de Nekkerhal wordt ingericht) verlaten. Ze kunnen zich dan vrij vestigen. Velen blijven misschien in Mechelen wonen. Hoe staan wij

tegenover deze mensen? Welke verantwoordelijkheid hebben wij als christelijke geloofsgemeenschap te midden van diverse sociale bewegingen en de stedelijke overheid?

 

De drie Mechelse parochies - Catharina, Emmaüs en Lieve-Vrouwe – organiseren op donderdag 10 maart om 20 uur een bijeenkomst samen met Didier Vanderslycke, om beter te begrijpen wat er gebeurt, wat wij er mee te maken hebben en wat wij kunnen doen. De bijeenkomst heeft plaats in de Crypte onder de Hanswijkbasiliek; ingang langs Raghenoplein, 1b, 2800 Mechelen. Ruime parkeergelegenheid op Zandpoortvest. Didier Vanderslycke coördineert ORBIT vzw (het vroegere Kerkwerk Multicultureel Samenleven), is maatschappelijk werker en priester van het bisdom Antwerpen. In zijn inleiding zal hij inzicht brengen in wat vandaag de vluchtelingencrisis is en aangeven wat we als Mechelse geloofsgemeenschappen zouden kunnen doen. Er is de mogelijkheid hierover vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Nadien kunnen we napraten in de Kloosterzaal.

Hartelijk welkom! Inkom: vrije bijdrage