Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

‘Toekomst zien in de kerk. Kansen voor de lokale geloofsgemeenschap’.
Lezing door de Nederlandse televisiejournalist LEO FIJEN in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk te Mechelen op donderdag 28 februari om 20.00 u.

In het kader van 50 jaar geloofsgemeenschap Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle

In 2012 formuleerde onze geloofsgemeenschap 7 uitgangspunten. Ze verduidelijken waarvoor we staan. Ze geven vorm aan ons vieren en bieden houvast voor de verdere uitbouw van de gemeenschap. Dit kerkelijk jaar viert Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle 50 jaar geloofsgemeenschap in de geest van Vaticanum II. Een moment om opnieuw na te denken over de uitgangspunten en ze te herbekijken, precies in tijden waarin gelovig op weg zijn steeds minder evident wordt. De lezing van Leo Fijen zal daarbij inspireren.

Leo Fijen, een inspirerende televisiejournalist.

Leo Fijen spreekt vanuit zijn rijke ervaring als hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van de Nederlandse KRO-NCRV. Iedere zondagochtend is hij presentator van het RKK-programma Geloofsgesprek. Zo bezoekt hij elk jaar 40-50 parochies en heeft ontmoetingen met heel diverse mensen in het kerkelijke milieu. Leo Fijen heeft een ruime kijk op de kerk in Nederland en daarbuiten. Hij is ook nauw betrokken bij zijn kleine geloofsgemeenschap van ongeveer 400  katholieken in Sint-Maartensdijk, die heel vitaal is.

Ook schreef hij talrijke boeken. Zijn jongste boek schreef Leo Fijen samen met benedictijner monnik Anselm Grün, ‘Toekomst zien in de kerk’ (2018). Het is het uitgangspunt van zijn lezing in Mechelen.

Alle geïnteresseerden zijn welkom op deze lezing.

Bekijk de folder