Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

 

4550a19De drie afdelingen van het O.L.Vrouwkoor in het College: Vokalis o.l.v. Kristel Verpoten; Kolor o.l.v. Elke Vandenbogaerde en Koraal o.l.v. Tina Vandenbussche.

Zaterdag 23 april 2016 waren zowel Kolor als Koraal en Vokalis te bewonderen in de feestzaal van het Sint Romboutscollege te Mechelen waar het eerste van de twee geplande concerten in het kader van ’60 jaar O.L.Vrouwkoor’ plaats had. Een goed gevulde zaal, drie koren die verrassend uit de hoek kwamen en een enthousiast publiek. Alle ingrediënten om van een geslaagde avond te spreken.

Omdat het die zaterdag precies 400 jaar geleden was dat Shakespeare stief, werd woord en beeld uit zijn komedie uit 1605 ‘A Midsummer Night’s Dreams’ gepresenteerd. David Naert en Willem Verheyden vertelden fragmenten uit die komedie, door Stacey Talbut op tekst gezet. Kristel Verpoten stelde voor Vokalis een muzikaal programma samen met ‘Songs and Sonnets’ van jazzpianist Georges Shearing op teksten van Shakespeare. Wannes Vanderhoeven en Christophe Dervisscher begeleiden het koor op piano en contra-bass. Vokalis voelt zich goed met het ommetje naar jazz, na het ‘Sacred Concert’ van Duke Ellington van twee jaar geleden. Een succes dus.

Dat was ook het geval met de optredens van het kinderkoor, Kolor, en de jongerenafdeling, Koraal.
Onder leiding van Elke Vandenbogaerde werd het programma gebracht waarmee Kolor tijdens het provinciaal koortornooi in Ekeren een ereplaats behaalde. En de toeschouwers zagen met het optreden van Koraal de nieuwe dirigente, Tina Vandenbussche, voor de eerste keer aan het werk. Kristel Verpoten zorgde zowel bij Kolor als bij Koraal voor de begeleiding op piano.
Een geslaagde concertavond, die op 12 november een vervolg krijgt. Dan is het Vivaldi, die in de eigen kerk van O.L.Vrouw-over-de-Dijle door Vokalis zal uitgevoerd worden.
Zaterdag 4 juni is Kolor te horen in ‘Hever Zingt’, zondag 3 juli is Vokalis i.s.m. het Mechels Kathedraalkoor actief in ‘Feestelijke kathedraalmuziek van Flor Peeters en Jules Van Nuffel.
Tussendoor is er op zaterdag 25 juni ook de koorbarbecue, deze keer in het Weyneshof te Rijmenam.
Het O.L.Vrouwkoor laat de viering van het 60-jarig bestaan zeker niet onopgemerkt voorbij gaan!
Frans; foto Guy Buys