Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

Kopie_van_IMG_0248_koor_kamp_2011_Montenau

De vele getuigenissen bij het kampvuur, bij het afscheid en nadien zelfs op het internet bevestigen de vermoedens al: het regenweer en de lage temperaturen konden dit tiendaagse toverfeest van het O.-L..-Vrouwkoor 2011 niet verpesten!  Het avontuur vond dit jaar voor de elfde –en tevens waarschijnlijk laatste- keer plaats in Montenau, waar de kampgangers verwelkomd werden door een handvol wonderlijke sprookjesfiguren die het Wolfsbos rijk is. Montenau is immers geen gewoon kampterrein, het is betoverd!

Ze kregen op het koorkamp ook bezoek van de schurk Ludwig Antitrol, die met zijn grootse bouwprojecten dreigde het paradijs te verdelgen. Om te voorkomen dat de magische bosbewoners werden omgetoverd tot daklozen, riepen we de hulp in van de dappere koning Bobson, die, eenmaal genezen van zijn kwalen, de orde herstelde.
Het kamp werd op smaak gebracht met mooie dagtochten en alleen maar de leukste activiteiten, voorzien door de leidingsploeg, zoals een bosspel waarin we op zoek gingen naar de bouwplannen van Ludwig, een gezamenlijke avond waar een infiltrant van de kwaadaardige bouwfirma, “de mol”, ontmaskerd werd en een kampvuur dat ons verhaal afsloot met een groot feest.
Onze speelvogels hadden er plezier in zich te verkleden als kabouters en bloemenelfjes, onze bengels vormden de intieme kring van Bobson himself als edele ridders en jonkvrouwen. Een pijamafuif samen vormde een extra afsluiter van een superleuk kamp. Hun leiding zorgde ook voor leuke zelfbedachte spelletjes zoals Honkopoly voor de bengels en Kabouterrace voor de speelvogels. Beide groepen toonden zich ook ware kunstenaars en knutselden er duchtig op los. De juniors hadden het naar hun zin op hun bezemstelen en aan hun heksenketels met onder andere een talentenjacht en met T-shirts beschilderen. En hoewel ze een veelzijdige en bontgekleurde groep waren, slaagden ze erin elkaar dichter bij elkaar te brengen.
De seniors moesten het halverwege het kamp plots met een goede fee minder stellen, wanneer Hannah haar voet verstuikte en in het gips belandde. Gelukkig kon ze toch nog een deel van de tweedaagse meemaken en kon ook dit voorval de sfeer in deze hechte vriendinnengroep niet stukmaken! We zagen hen onder meer bodypainten, een filmverhaal maken en een namiddag de jongste groepen bezighouden met het seniorspel. Het mocht ook duidelijk blijken dat onze oudste groepen veel oor hadden voor de mooie en wijze woorden van Bob. De trollen in onze keukenploeg (gelukkig kunnen ze smakelijker koken dan ze eruit zagen), zorgden voor spijs en drank vanuit hun groene tent en zoals altijd kwam niemand iets te kort!
Voor Marijke was dit ook een zeer bijzonder kamp: na vele jaren een drijvende kracht te zijn achter het koorkamp, zwaaide ze dit jaar af als hoofdleidster en geeft ze de fakkel nu definitief door aan Mathias en Stacey. Nu is het uitmesten en uitrusten geblazen, zodat spoedig het uitkijken naar Graide-Station 2012 kan beginnen. Wij kunnen alvast niet wachten!
Stacey
(met dank aan Klaas Callaerts voor de foto)