Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

De jongeren van het O.L.Vrouwkoor waren op 8 maart 2015 te horen én te zien in de Academie van Ekeren, waar ze deelnamen aan het provinciaal koortornooi. De meegereisde ouders, sympathisanten en geïnteresseerden, maakten daar de première mee van de new look van Koraal. Het nieuwe uniform werd voor de eerste keer uit de kast gehaald en droeg de goedkeuring weg van iedereen.

Er werd ook gezongen, want dat was de bedoeling. Dirigent Sien De Smet stond met de jonge groep, waarmee ze twee jaar aan het werk is, voor een zware opgave. ‘’We brachten een uitdagend programma met koorwerk van over heel de wereld. Van China over Hongarije naar België, ook in die talen. We deden dat driestemmig met 18 zangers en met Annick Truyts als begeleidster.’’ Voor de meeste leden van Koraal was het ook de eerste keer dat ze moesten optreden voor een professionele jury, wat uiteraard voor enige spanning zorgde. ‘’Maar ik ben tevreden met het resultaat’’ ging de dirigente verder: ‘’We werden geplaatst in de eerste afdeling.’’

Koraal luistert zondag 5 april 2015 de viering van Pasen mee op wat ook het geval zal zijn bij de Vormselviering van zondag 3 mei. Op zondag 17 mei werken zowel Koraal als Vokalis mee aan de wereldcreatie ‘Visioni ed estasi’ van de Vlaamse componist Wim Henderickx, in de Sint-Romboutskathedraal, en de beide koorgroepen zijn op 6 en 7 juni ook van de partij bij de uitvoering van ‘Carmina Burana’ van Carl Orff in het Cultureel Centrum. Een zeer gevuld programma waar de komende weken hard aan gewerkt wordt. (Frans)