Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

3906665471Dinsdag 24 april 2018 om 20u spreekt Stijn Latré over:
‘Vrij van geloof. Over secularisatie en geloofsbeleving in onze tijd’, met reflecties over de 7 uitgangspunten en het geloof bij jongeren vandaag.
Hij is lector RZL en r.-k. godsdienst verbonden aan de Hogeschool Thomas More Mechelen, voornamelijk aan de Lerarenopleiding Lager Onderwijs.
Deze lezing heeft plaats in de Pastorie, O.-L. -Vrouwkerkhof, 5, 2800 Mechelen.

Voor de praktische organisatie vernemen we graag vooraf wie aanwezig zal zijn. Je kan inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015/20.74.84.

In 2012 gaven we vorm aan 7 Uitgangspunten die verduidelijken waarvoor we staan. Ze gaven en geven nog steeds vorm aan ons vieren. Ze bieden ons houvast voor de verdere uitbouw van onze gemeenschap.

Vijf jaar later, in 2018 - niet toevallig het jaar waarin we 50 jaar geloofsgemeenschap vieren - willen we hier opnieuw bij stil staan:
- Waarvoor willen we als gemeenschap staan in tijden waarin gelovig op weg zijn steeds minder evident wordt?
- Hoe kunnen we inspelen op de uitdagingen die op ons pad komen? 

We maken er met onze gemeenschap een jaar van bezinning van. We laten ons hiervoor inspireren door drie sprekers die ons zullen uitdagen met hun input, vragen en dromen. 
De eerste lezing was van pater Marcel Braekers. De derde lezing heeft plaats op 12 september met Leo Fijen, Nederlands journalist.

Deze lezingen staan open voor elkeen die sterk betrokken is op onze gemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle via een engagement en/of door regelmatig of eerder sporadisch mee te komen vieren.