Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

DSC 8613In 2016 nam de kerkfabriek van de Lieve-Vrouweparochie het initiatief om samen met de Pastorale Ploeg van Onze-Lieve-Vrouw o/d Dijle het beeld van O.L.Vrouw van Zeven Weeën, de troon en de sokkel te laten behandelen om verder verval te voorkomen. De opdracht werd toevertrouwd aan de firma Iparc uit Kampenhout, die de conserverende behandeling in 2017 ter plaatse heeft uitgevoerd.

Wij nodigen u uit op de inhuldiging die gepaard gaat met een causerie over de geschiedenis van het broederschap van 1626 tot 1786 door Patrick De Greef. Vervolgens zal Obrecht de Boer van het restauratieatelier Iparc de behandeling toelichten. Aansluitend wordt door de kerkfabriek van Lieve-Vrouweparochie een receptie aangeboden. Voor de gelegenheid zal Marc Van Bets de beiaard bespelen en zorgt The Delicious Black Pepper Formation voor de muzikale omlijsting.
Afspraak op zondag 13 mei om 15.00 u. in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle.

Deze feestelijke zitting is een gemeenschappelijk initiatief van de Geloofsgemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle, de Kerkfabriek van de Lieve-Vrouweparochie en de Vrienden van Sint-Rombout. Wij hopen van harte U te mogen begroeten !