Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

Nieuw leven roept verwondering, bewondering op; een pasgeboren kind nodigt je als ouder uit om te beminnen, om lief te hebben, zomaar, onvoorwaardelijk. Jonge ouders omarmen het met alle liefde die ze hebben. Als je als ouder beslist om je kindje in onze gemeenschap te laten dopen, ben je van harte welkom!

KL - doopsel 150614Als gemeenschap willen wij mee op weg gaan met jullie, ouders die hun kindje willen laten dopen. 
Een doopsel houdt immers drie keer een ‘ja’ in:
  - een ‘ja’ van God die betekent ‘je bent iemand voor mij, jouw naam staat in de palm van mijn hand, wat er ook gebeurt’
  - een ‘ja’ van de gemeenschap van Christenen die de dopeling welkom heet en opneemt
  - en een ‘ja’ van de ouders, de peter en meter die beloven om het kind in contact te brengen met Jezus, met God.

We nodigen in onze gemeenschap jonge ouders die hun kindje willen laten dopen uit om samen op weg te gaan, geïnspireerd door de boodschap.

Welk traject gaan we samen?     
  - Een eerste contact leggen we graag tijdens een huisbezoek. We gaan samen een stukje op zoek naar jullie ervaring met het geloof, naar jullie verwachtingen en jullie dromen als ouders.
  - Alle ouders die hun kindje laten dopen worden uitgenodigd in de viering in onze gemeenschap op de derde zondag van de maand vooraf. Zo krijgen jullie de kans om je te laten inspireren door de boodschap van Jezus. Het praatje bij de koffie na de viering is een uiting van ons welkom heten als gemeenschap: baby’tjes en jonge kindjes vormen leuke gespreksstof voor jong en oud.
  - Tijdens een avondbijeenkomst met alle ouders die hun kindje in dezelfde maand laten dopen staan we samen stil bij het doopsel, de betekenis ervan en geven inhoud aan de doopselviering.
  - Het doopsel zelf wordt telkens gevierd op de derde zondag van de maand om 14u. Eenieder uit onze gemeenschap is er ook welkom.
  - Jonge ouders en hun kinderen blijven nadien steeds welkom in de viering, in de nevendienst, op een praatje bij de koffie en op activiteiten in onze gemeenschap, ….

Als gemeenschap willen we zo graag mee bouwen aan Gods droom, een droom van een wereld.

Voor meer informatie kan je terecht bij:

  - Zr. Ann Van Steenweghen - 0472 48 02 98 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  - Myriam en Peter Goossens-Heeremans – 0472 59 90 04 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan je steeds via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.