Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

Beste ouders,

Wij heten jullie als gezin van harte welkom in onze geloofsgemeenschap. Jullie hebben interesse om hier de eerste communie van jullie kind te vieren.
Ter voorbereiding van deze dag nodigen wij jullie uit om als gezin een engagement op te nemen. Door regelmatig te komen meevieren, door te proeven van wat er gebeurt, door meer en meer vertrouwd te geraken met onze gemeenschap, “komen jullie thuis in Gods huis”.

Tijdens de Hemelvaartviering van donderdag 25 mei 2017 krijgt jullie kind de kans om voor het eerst de communie te ontvangen. De eerste communie ligt in het verlengde van het doopsel. Als je kind nog niet gedoopt werd, bieden wij een apart doopseltraject aan. Het doopsel heeft dan plaats in de viering van Lichtmis, 5 februari 2017 om 10 uur.

Op zondagen (niet in juli en augustus) wachten we de kinderen op aan de Arkboot en nemen zij hun Arkpasje mee. Meteen na het welkom trekken ze samen naar de Ark voor de nevendienst. Het is een knusse plek in onze kerk voor kinderen van grote kleuter tot 13 jaar.

Na de nevendienst gaan ze terug bij papa en mama zitten voor het vervolg van de eucharistie.

 

DSC 0011P1130479P1130470

WAT IS JULLIE ENGAGEMENT ALS GEZIN?

--> Minstens 1x per maand als gezin deelnemen aan de zondagsviering van 10 uur met nevendienst voor de kinderen. 

--> 2x als gezin deelnemen aan catechese-op-zondag meteen na de viering van 10 uur. Dit is tot 12.30 uur.  
      Op zondag 20 november 2016  ‘Rondneuzen in Gods huis’ en op zondag 19 februari 2017 ‘Samen met Jezus aan tafel’. 

--> Deelnemen als gezin op Kerstmis (25 december 2016), Lichtmis (5 februari 2017) en Pasen (16 april 2017) telkens met speciale nevendienst. 

--> Drie oefenmomenten kort voor Hemelvaart 

DSC 0215

--> vanaf september 2017 verwachten we jullie als gezin, op weg naar het Vormsel om deel te nemen aan vijf zondagsvieringen met nevendienst, bij voorkeur een derde zondag van de maand.

Steeds welkom om elke zondag te komen meevieren!