Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

4550a20Op zondag 7 mei 2017gingen de vormelingen, vergezeld van catechisten en ouders-begeleiders, een hele dag op tocht.
In de nevendienst van de eucharistie van 10u maakten de vormelingen kennis met de ‘catechist’ Paulus en zijn brief aan de christenen van Rome, waaruit de 1ste lezing van de vormselviering genomen is. Nadien hebben we samen de liederen uit de vormselviering gerepeteerd. Na de viering nog wat repeteren en dan in de catechesegroepjes op stap. Eerst een leuke stadszoektocht tot aan de nieuwe ijsbaan en daar samen in de berm onze picknick verorberen. Het weer was van de partij, geen spatje regen. Dan langs de Dijle op stap naar Sint-Lambertus Muizen en onderweg stil houden, nadenken in kleine groepjes rond handoplegging, zalving en geloofsbelijdenis, - de kernsymbolen van het Vormsel - met een speels element.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de kerk van Muizen stonden de ouders klaar met een lekker vieruurtje. Dank aan alle bereidwillige handen voor het klaarmaken, vervoer en verdelen van dat lekkers. Wat overbleef was erg welkom bij een Chirogroep uit de buurt. In Muizen Sint-Lambertus waren ook alle ouders, broers en zussen  van de vormelingen uitgenodigd. Pastoor Jan verwelkomde ze daar. We hebben samen gedurende een uurtje nagedacht over de evangelielezing van de vormselviering: het doopsel van Jezus in de Jordaan. In de kerk waren er vijf workshops om dat evangelie spelenderwijs dieper tot ons te laten doordringen. Deze dag was een deugddoende oefening van gemeenschapsvorming, geloofsverdieping voor jong en oud en voorbereiding op het Vormsel.

Dank aan de catechistenploeg en alle ouders die een helpende hand reikten. Het wordt vast een inspirerende Vormselviering. Kristof Volckaert, catechist

 

20170507 15135320170507 162202