Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

Zoals elk jaar zijn de kerstvieringen in Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle momenten van samen vieren, samen zingen en verbonden zijn met het Koraalhuis.

flyer kerst recto

Op kerstavond om 23.30 uur brengt Vokalis onder leiding van Jeroen Keymeulen een kerstwake, in het teken van Lullay, een intiem begin van de kerst.
Vokalis brengt twee liederen met de titel "Lullay". Eentje daarvan, op muziek van Karl Jenkins, kreeg een volledig nieuwe tekst door Carol Barratt. Het andere werd gecomponeerd door de Brit Philip Stopford. Het geheel wordt aangevuld met kerstmuziek van Gant, Willockx, MacMillan en Walton.
Aansluitend volgt de middernachtmis.


Op kerstdag zingen om 10 uur Maxi-Kolor, Koloriet, Koraal en Vokalis, onder leiding van Jeroen Keymeulen en Elke Vandenbogaerde in de kerstdagviering.
Er is dan een Kerstnevendienst voor de kinderen.


We steunen het Koraalhuis.


Zowel in de nachtmis als in de dagmis gaat de omhaling naar het Koraalhuis. Het is een plek van ontmoeting en een plek voor mensen in nood. Je vindt het wat verscholen in het Groot-Begijnhof: een inloophuis van de Mechelse parochies, waar iedereen welkom is! De deur staat wagenwijd open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, telkens van 9 tot 12 uur, en op woensdag van 14 tot 16 uur.
Het Koraalhuis is een warme plek, waar je ontvangen wordt met een kopje koffie of thee en een boterhammetje. Je kan er een luisterend oor vinden en op adem komen. In de winter kan je op dinsdag en woensdag ook genieten van lekkere soep met brood. Wie wil, kan wat lezen of een gezelschapsspel spelen, maar je kan er ook terecht voor gratis brood, in geval van nood een voedselpakket. Bijgestaan door een ploeg van vrijwilligers zoekt Erna er samen met de gasten naar een antwoord of een oplossing voor hun vraag of waar ze verder terecht kunnen. Indien nodig helpt het Koraalhuis bij de aankoop van noodzakelijke medicatie, school- en ziekenhuisfacturen.