Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

Sinds zondag 5 juli vieren we terug eucharistie in onze kerk.
We mogen nu met 200 mensen aanwezig zijn. We hopen jullie talrijk te mogen begroeten.
Als het aantal mensen in de kerk toch zou bereikt worden, zullen mensen van het onthaal jullie erop wijzen.  Aan de kerkdeur wordt dan een affiche gehangen met de melding ‘Maximum van 200 mensen bereikt’. 
De middelste kerkdeur staat vanaf 9.30 uur helemaal open zodat niemand een deur hoeft aan te raken.  Op de grond zijn blauwe strepen aangebracht om de nodige afstand te bewaren.  Bij het binnenkomen ontsmet ieder zijn handen. Er staat een grote ontsmettingspomp achteraan in de kerk.

De mensen van het onthaal zullen jullie de mogelijke zitplaats aanwijzen. De stoelen zijn niet verwijderd maar de schikking is nu gemaakt voor 200 mensen. Op elke rij wordt aangegeven waar mensen mogen zitten. Afwisselend 2 personen aan de buitenkant en 1 persoon aan de binnenkant.

Er zijn telkens 3 plaatsen tussen zodat de 1,5 m zeker gerespecteerd wordt. Er wordt ook één rij overgeslagen en die rij wordt afgesloten met rood en wit lint. Gezinnen kunnen bij mekaar zitten in de linker zijbeuk. De mensen van onthaal zullen jullie hierin begeleiden.

Het uitreiken van de communie zal ook anders verlopen dan wat we tot hier toe in onze gemeenschap gewoon waren. De communie zal je aangereikt worden op je plaats. We vragen om recht te staan als je de communie wenst te ontvangen en je handen uit te strekken.Diegenen die communie uitreiken dragen een mondmasker en respecteren hierbij de nodige afstand.  

DSC 3409DSC 3413

(foto's Johan Leanerts)

Zondag 21 juni startten we met het online streamen van onze vieringen in Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle. Je kan de viering terug vinden via “Kerk in Mechelen YouTube”.

Om te beginnen zenden we onze vieringen drie weken online uit: zondag 21 en 28 juni en zondag 5 juli, de eerste keer een eucharistieviering, telkens om 10 uur.
Hartelijk dank aan onze opnameploeg: Bert Cluytens, Frans Verheyden, Geert De Deken, Johan Lenaerts, Michel Ruythoorn en Werner Jacquet.

We willen het online uitzenden van onze vieringen na de zomervakantie geregeld verder zetten, maar daarom moet de opnameploeg versterkt worden. Wie belangstelling en goesting heeft om mee te werken, kan contact nemen met Werner Jacquet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  015/64.81.85.

DSC 3418 DSC 3428foto's Johan Lenaerts.

Zondag 05 juli is onze eerste eucharistieviering na de Lockdown. Voorganger is Jan Dumon samen met Zr. Ann.
We mogen vanaf nu met 200 mensen aanwezig zijn. We hopen jullie talrijk te mogen begroeten.
Als het aantal mensen in de kerk toch zou bereikt worden, zullen mensen van het onthaal jullie erop wijzen.  Aan de kerkdeur wordt dan een affiche gehangen met de melding ‘Maximum van 200 mensen bereikt’. 
Je zal deze viering online kunnen volgen via “Kerk in Mechelen YouTube”.

Als je nog vragen hebt i.v.m. onze gemeenschap, kan je terecht via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In een groot deel van onze Mechelse geloofsgemeenschappen beginnen we dit weekend met de heropstart van de vieringen. In een ander deel gebeurt dat het weekend daarna; een paar kerken gaan pas eind juni of begin juli open; zie in het overzicht van Mechelen. 

Vandaag bieden we jullie een laatste livestream met muziek en een bezinning vanuit de Geloofsgemeenschap van Coloma bij Sacramentsdag die vanaf 00.00 uur deze nacht beschikbaar is: 

Jeroen Keymeulen en Wannes Vanderhoeven brengen ons een laatste keer hun muziekkeuze:     

Wannes brengt een muzikaal drieluik; zijn orgelmeditatie #15:  

1. Dieterich Buxtehude: Klaglied

Buxtehude schreef dit lied bij het overlijden van zijn vader.

Hij biedt het ons aan als een "in memoriam" voor de slachtoffers van Covid-19.

Gespeeld op het prachtige Bader-orgel (1639/1643)in de Walburgiskerk in Zutphen (NL).

  1. 2. Improvisatie op "Dankt nu allen God"

Onze gemeenschap kan steunen op vier voorgangers: Jan Arnalsteen, de pastoor en drie priesters-vrijwilligers: Bob Peeraer, de oud-pastoor, die 50 jaar verbonden was aan de parochie en in 1956 het  Onze-Lieve-Vrouwkoor oprichtte, Juliaan Vandekerkhove en Jef Vanderkrieken. In elke viering gaat een vrijwillige toegewijde mee voor.

Het geheel wordt aangestuurd vanuit de groep Liturgie

Geïnteresseerden kunnen terecht bij:

Mimi Schueremans, tel. 015 20 74 84, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.