Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

DSC 3432a op 28 juni 2020DSC 3479b 12 jliVanaf 1 september 2020 kunnen opnieuw maximum tweehonderd mensen deelnemen aan de viering in onze kerk, waarbij nu kinderen wel mee tellen. Een afstand van 1,50m blijft daarbij de stelregel. Ook de verplichtingen om een masker te dragen en handen te desinfecteren bij het betreden van het kerkgebouw blijven gelden. 

De middelste kerkdeur staat vanaf 9.30 uur helemaal open zodat niemand een deur hoeft aan te raken. Op de grond zijn blauwe strepen aangebracht om de nodige afstand te bewaren.  Bij het binnenkomen ontsmet dus ieder zijn handen. Er staat een grote ontsmettingspomp achteraan in de kerk.

De mensen van het onthaal zullen jullie de mogelijke zitplaats aanwijzen. De stoelen zijn niet verwijderd maar de schikking is nu gemaakt voor 200 mensen. Op elke rij wordt aangegeven waar mensen mogen zitten. Er zijn telkens 3 plaatsen tussen zodat de 1,5 m zeker gerespecteerd wordt. Er wordt ook één rij overgeslagen. Gezinnen kunnen bij mekaar zitten. De mensen van onthaal zullen jullie hierin begeleiden.

Het uitreiken van de communie verloopt nog steeds anders dan wat we tot hier toe in onze gemeenschap gewoon waren. De communie wordt je aangereikt op je plaats. We vragen om recht te staan als je de communie wenst te ontvangen en je handen uit te strekken.Diegenen die communie uitreiken dragen een mondmasker en respecteren hierbij de nodige afstand.  

DSC 3409DSC 3413

(foto's Johan Lenaerts)

Op 6 september om 10 uur zonden we de eucharistieviering in onze kerk uit via internet. Je kan ze volgen via  YouTube Kerk in Mechelen. We hebben die zondag de overledenen uit onze gemeenschap van februari tot augustus 2020 herdacht; dus de mensen die gestorven zijn in Coronatijd of die we nog niet konden herdenken.

Ook de startviering op 4 oktober en de eerste comunievieringen op 11oktober zullen via internet kunnen gevolgd worden. 

 

We danken heel hartelijk onze opnameploeg: Bert Cluytens, Frans Verheyden, Geert De Deken, Johan Lenaerts, Laurens Van Geel, Michel Ruythoorn en Werner Jacquet.

Het is nodig onze opnameploeg nog wat te versterken, zodat mensen lkunnen afwisselen. Wie belangstelling en goesting heeft om mee te werken, kan contact nemen met Werner Jacquet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  015/64.81.85. Voorkennis is niet vereist!  Heel veel dank!

In een groot deel van onze Mechelse geloofsgemeenschappen beginnen we dit weekend met de heropstart van de vieringen. In een ander deel gebeurt dat het weekend daarna; een paar kerken gaan pas eind juni of begin juli open; zie in het overzicht van Mechelen. 

Vandaag bieden we jullie een laatste livestream met muziek en een bezinning vanuit de Geloofsgemeenschap van Coloma bij Sacramentsdag die vanaf 00.00 uur deze nacht beschikbaar is: 

Jeroen Keymeulen en Wannes Vanderhoeven brengen ons een laatste keer hun muziekkeuze:     

Wannes brengt een muzikaal drieluik; zijn orgelmeditatie #15:  

1. Dieterich Buxtehude: Klaglied

Buxtehude schreef dit lied bij het overlijden van zijn vader.

Hij biedt het ons aan als een "in memoriam" voor de slachtoffers van Covid-19.

Gespeeld op het prachtige Bader-orgel (1639/1643)in de Walburgiskerk in Zutphen (NL).

  1. 2. Improvisatie op "Dankt nu allen God"

Onze gemeenschap kan steunen op vier voorgangers: Jan Arnalsteen, de pastoor en drie priesters-vrijwilligers: Bob Peeraer, de oud-pastoor, die 50 jaar verbonden was aan de parochie en in 1956 het  Onze-Lieve-Vrouwkoor oprichtte, Juliaan Vandekerkhove en Jef Vanderkrieken. In elke viering gaat een vrijwillige toegewijde mee voor.

Het geheel wordt aangestuurd vanuit de groep Liturgie

Geïnteresseerden kunnen terecht bij:

Mimi Schueremans, tel. 015 20 74 84, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De liturgische vieringen, en in het bijzonder de wekelijkse zondagsviering zijn  de basis van de parochiegemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle.

Kopie__van_Binnenzicht_met_gemeenschap

 

Elke zondag en op de kerkelijke feestdagen heeft er om 10 uur een eucharistieviering plaats, mogelijk gemaakt door de voorgangers en de vele vrijwilligers: het koor, de misdienaars, de nevendienst voor de kinderen, kosters en lectoren, de flower ladies en de communiedragers naar het Milsenhof.

De derde zondag van de maand is er na de viering achteraan in de kerk “een praatje bij de koffie"