Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

IMG 5337

 

Op zondag 8 november zonden we om 10 uur de laatste keer de eucharistie uit vanuit onze kerk via internet. Je kan ze volgen via YouTube Kerk in Mechelen.

 

We danken heel hartelijk onze opnameploeg: Bert Cluytens, Frans Verheyden, Geert De Deken, Johan Lenaerts, Laurens Van Geel, Michel Ruythoorn en Werner Jacquet. Op de foto van links naar rechts: Frans, Geert, Werner en Bert. 

Het is nodig onze opnameploeg nog wat te versterken, zodat mensen lkunnen afwisselen. Wie belangstelling en goesting heeft om mee te werken, kan contact nemen met Werner Jacquet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  015/64.81.85. Voorkennis is niet vereist!  Heel veel dank!

In een groot deel van onze Mechelse geloofsgemeenschappen beginnen we dit weekend met de heropstart van de vieringen. In een ander deel gebeurt dat het weekend daarna; een paar kerken gaan pas eind juni of begin juli open; zie in het overzicht van Mechelen. 

Vandaag bieden we jullie een laatste livestream met muziek en een bezinning vanuit de Geloofsgemeenschap van Coloma bij Sacramentsdag die vanaf 00.00 uur deze nacht beschikbaar is: 

Jeroen Keymeulen en Wannes Vanderhoeven brengen ons een laatste keer hun muziekkeuze:     

Wannes brengt een muzikaal drieluik; zijn orgelmeditatie #15:  

1. Dieterich Buxtehude: Klaglied

Buxtehude schreef dit lied bij het overlijden van zijn vader.

Hij biedt het ons aan als een "in memoriam" voor de slachtoffers van Covid-19.

Gespeeld op het prachtige Bader-orgel (1639/1643)in de Walburgiskerk in Zutphen (NL).

  1. 2. Improvisatie op "Dankt nu allen God"

Onze gemeenschap kan steunen op vier voorgangers: Jan Arnalsteen, de pastoor en drie priesters-vrijwilligers: Bob Peeraer, de oud-pastoor, die 50 jaar verbonden was aan de parochie en in 1956 het  Onze-Lieve-Vrouwkoor oprichtte, Juliaan Vandekerkhove en Jef Vanderkrieken. In elke viering gaat een vrijwillige toegewijde mee voor.

Het geheel wordt aangestuurd vanuit de groep Liturgie

Geïnteresseerden kunnen terecht bij:

Mimi Schueremans, tel. 015 20 74 84, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De liturgische vieringen, en in het bijzonder de wekelijkse zondagsviering zijn  de basis van de parochiegemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle.

Kopie__van_Binnenzicht_met_gemeenschap

 

Elke zondag en op de kerkelijke feestdagen heeft er om 10 uur een eucharistieviering plaats, mogelijk gemaakt door de voorgangers en de vele vrijwilligers: het koor, de misdienaars, de nevendienst voor de kinderen, kosters en lectoren, de flower ladies en de communiedragers naar het Milsenhof.

De derde zondag van de maand is er na de viering achteraan in de kerk “een praatje bij de koffie"