Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

Op deze vijfde Paaszondag 2020 gaat Guy De Keersmaecker, pastoor Catharinaparochie Mechelen voor in de viering vanuit de kerk van de Jezuïeten in Mechelen, die wij hier kunnen volgen.

 

Deze week brengt Wannes Vanderhoeven twee orgelopnames uit het archief:

1. Net voor de demontage van het kerkorgel van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle nam Wannes (op 19 november vorig jaar) dit Adagio van Bach op (met de smartphone, dus met iets mindere audiokwaliteit). Dit was de laatste keer dat het orgel volledig bespeelbaar was. We hopen deze situatie terug te hebben in het voorjaar van 2021!

2. Van de zondagsvieringen in onze kerk mist Wannes – en velen met hem-  heel erg de dynamiek van de samenzang, ondersteund met koor en orgel. Hij vond thuis nog een aantal opnames terug van vieringen die ooit werden uitgezonden door Radio 1. De volgende weken krijgt u uit dit archief wekelijks iets mee. Deze opnames zijn live en dus technisch niet perfect, maar wel authentiek.

 

Meezingen is toegelaten en zelfs warm aanbevolen. Deze week het lied "Door de wereld gaat een woord", waarvan de tekst hier en daar erg toepasselijk is op de tijd waarin we nu leven: 

"Here God, wij zijn vervreemden, door te luist' ren naar Uw stem. Breng ons saam met Uw ontheemden, naar het nieuw Jeruzalem.”
“Door de wereld klinkt een lied, tegen angsten en verdriet, tegen onrecht, tegen dwang, richten pelgrims hun gezang.”
“Velen die de moed begaf blijven staan of dwalen af hunkerend naar hun oude land. Reisgenoten, grijp hun hand." 

Dit is orgelmeditatie #10: https://youtu.be/5IzDBqL4rVc

Volledige lijst:https://www.youtube.com/playlist?list=PLJylAsk56ylmSSIgbymQRAVrYu9WZERuS