Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

7 juni 2020 brachten wij op het feest van de Goddelijke Drievuldigheid, de laatste keer de eucharistieviering in samenwerking met de Mechelse parochies vanuit de kerk van Leliëndaal, nu de lockdown naar haar einde loopt. Voorganger is Philip Debruyne s.J., de inspirator en trekker voor het uitzenden van de vieringen de voorbije maanden. Je vindt de viering hier

Op de eindgeneriek van vandaag staat de lange lijst van een 40-tal mensen vanuit de verschillende parochies en gemeenschappen waarop we hebben kunnen beroep doen als voorganger, medevoorganger, diaken, lector, cantor, zanger, organist, bloemenverzorgster, kerkversierder, klanktechnieker, cameraman of beeldmenger. Alles bij elkaar was dit ondanks de moeilijke tijd waarin we ons bevonden een erg mooie en dankbare ervaring. Ook dank aan de Kerkfabriek van de Lieve-Vrouweparochie die de aankoop van bijkomend noodzakelijk materiaal financierde. En vooral heel veel dank aan de Jezuïetengemeenschap van Mechelen voor hun gastvrijheid en beschikbaarheid om de vieringen vanuit hun kerk mogelijk te maken.

We danken ook Wannes Vanderhoeven en Jeroen Keymeulen voor hun wekelijkse muziekkeuze. Wannes kiest deze week geen orgel, maar voor een piano-opname, de song You raise me up van Josh Groban, gespeeld op de vleugel. Dit is zijn muzikale meditatie #14:  

Dit is de volledige lijst van zijn muzikale meditaties.

 

Jeroen koos deze week voor het lied God is die goed is, een tekst van Jan Duin in een melodie van Joseph Beyersbergen van Henegouwen, met een bewerking van Jeroen Keymeulen zelf. Het is een opname uit het concert 50 Jaar Geloofsgemeenschap Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle op 17 november 2019.

 

Zo waren we week na week met elkaar verbonden.

Vanaf volgende zondag openen de Mechelse kerken geleidelijk voor de vieringen.

Nogmaals heel veel dank aan iedereen die deze vieringen steeds weer mogelijk maakten.

Philip Debruyne s.J., verantwoordelijke van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Leliëndaal en Guido Knops, voorzitter van de pastorale ploeg van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle.