De Ark

WELKOM op deze pagina van onze kleurrijke en gastvrije Ark!

Ben jij nog geen 13 jaar? 

Welkom dan, elke zondag, in onze nevendienst, telkens vanaf het welkomstwoord tot net voor het Onze Vader (behalve in de grote vakantie)

Welkom kinderen!

Tijdens de nevendienst verwelkomen we speciaal de jongsten onder ons, de flinke kleuters en kinderen tot en met het derde leerjaar, in de ‘Ark‘. De kinderen en jongeren uit het vierde tot het zesde leerjaar vinden elkaar terug op het ‘Vlot‘.

Wat doen we tijdens de nevendienst? In onze eigen woorddienst lezen we uit de Bijbel. We zingen, bidden, knutselen, lachen, luisteren of werken rond armoede in het zuiden en dichtbij ons.

Ons symbool is de Ark van Noah samen met de regenboog.

  • De Ark:  vele jaren terug doopten we de ruimte van de kindernevendienst om tot ARK.  In onze Ark zijn we even gastvrij als Noah die zoveel dieren aan boord nam.  Noah had ook veel vertrouwen in Gods plan.
  • De regenboog, de zo kleurrijke band tussen hemel en aarde, tussen God en ons.
  • Ons Arklied is dan ook:  ‘Kom ga je mee met Noah in de boot, er is plaats genoeg, want hij is reuzegroot…’.

Ken je de arkploeg? 

Dat zijn enkele pittige Arkmama’s en Arkpapa’s.  Zij verzorgen de nevendienst op maat van de kinderen en jongeren, aangepast aan hun leeftijdsgroep. In dit leuke filmpje stellen ze zich graag aan je voor: De voorstelling van de Arkploeg van O.L. Vrouw o/d Dijle en de Arkwerking – YouTube

Foto: Bert Cluytens

Ook naast de nevendienst zorgt de Arkploeg voor jullie.

Zo staan er in onze kerk vooraan tegen de zuilen enkele leesmanden.  Hierin vind je boekjes waarin je tijdens de viering kan kijken of lezen. Tijdens het Onze Vader vormen we met jong en oud een grote cirkel rond het altaar en geven de vredeswens door aan mekaar.

De kalender met belangrijke data vind je op de pagina van eerste communie en vormsel.

Heb je een vraag of een tip? Wil je ons graag iets vertellen?

Contactpersoon:
Zuster Ann Van Steenweghen
e-mail: a.vansteenweghen@gmail.com

gsm: 0472/480298

Knipoog van de Arkploeg met Anneke, Bruno, Chantal, Clariana, Désiré, Doris, Fabienne, Geertrui, Inge, Karen, Lieve, Lutgart, Mie, Mieke, Nele, Patricia, Sebastiaan, Tjarda, Wim, Zuster Ann en Ann