Onze kerk wordt jaar in jaar uit opgesierd door een aantal toegewijde dames die groene vingers hebben of ze in de loop van de tijd samen met hun collega’s hebben gekregen.

Emmy, Frie, Hilde, Marie-Jeanne, Lut, Lieve, Kristine en Monique nemen bij toerbeurt de taak op zich om het altaar van de kerk, en soms ook onze Mariabeelden, op te smukken met bloemstukken die steeds onze aandacht verdienen. Ze doen dit met veel enthousiasme en smaak, en krijgen hiervoor een bescheiden budget van onze gemeenschap. Daarmee kopen ze op vrijdag of zaterdag bloemen in, die meestal twee zondagen gebruikt worden.

Elke week zorgt één van de acht hiervoor maar voor sommigen gaan de jaren tellen, en daarom kijken de bloemendames uit naar versterking. Je hoeft er geen ervaring voor te hebben: de eerste tijd werk je ‘in duo’ met een van de huidige dames en als je genoeg zelfvertrouwen hebt kun je je eigen fantasie helemaal zelf inzetten. Soms komen de bloemendames samen en steeds is er een beurtlijst, zodat ieder weet wie ditmaal voor de bloemen zorgt.

Wilt je meedoen, onze kerk opfleuren en je bloemschikkunsten vergroten? Neem dan contact op met

Marie-Jeanne Vandeperre

mariejeanne.vandeperre@skynet.be tel 015-413124

of  Frie Sente

frank-frie@skynet.be tel 015-615495