Onze Lieve Vrouw Over de Dijle

De prachtige natuur, mooi weer, toffe activiteiten, lekker eten,  een goeie sfeer en natuurlijk een heleboel lachende kindergezichtjes. Kortom: alle eigenschappen die je nodig hebt om een fantastisch Swapikamp tegemoet te gaan. En het ziet er naar uit dat het een fantastisch kamp zal worden! Elke Swapi verheugt zich nu al op het 11 daagse verblijf op het kampterrein van Steinbach. Een locatie waar zowel onze jongste als de oudste groepen zich van 1 tot en met 11 juli gaan amuseren tot ze er bij neervallen! Het kan haast niet anders met een groot speelbos, waar kampen kunnen worden  gebouwd en bosspelen worden gedaan, een prachtige beek, waardoor je je echt in de natuur voelt, overnachtingen in echte tenten en rondom je alleen maar vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien is de leiding momenteel bezig aan het kampthema, dat voorlopig nog een goedbewaard geheim zal blijven...  Dus als je kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen nog helemaal niet weten wat doen van 1 tot 11 juli en graag genieten van een droomstart van een zomervakantie, aarzel dan niet: Jamaswapi ontvangt ze met open armen om samen een geweldig kamp te beleven.
Kijk voor meer info zeker op onze site: www.jamaswapi.be en schrijf je nog snel in!

De viering van zondag 29 mei 2011 stond in het teken van 50 jaar Jamaswapi. De voorbeden werden verzorgd door een jong lid, een lid van de leiding, en een lid van de ‘verzorgingsploeg’ van de aan onze parochie verbonden jeugdbeweging. Bob Peeraer sprak in zijn slotwoord over die 50 jaar, die hij heeft meegemaakt vanaf het prille begin van wat toen nog een acolietenclub was. Hij leidde ook de film in van een plechtige communie-viering uit 1960, waarin elk meisje als bruidje gekleed was en die toen rechtstreeks door de toenmalige BRT werd uitgezonden. Die film was de aanzet naar de tentoonstelling die Jamaswapi over de afgelopen 50 jaar heeft opgesteld in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle (te bezichtigen tot midden juni). Op de foto’s ziet u, behalve een deel van de tentoonstelling, de huidige leiding met Michel, Caroline, Kristel, Cedric en Anneke, en één ‘generatie’ daarvóór met Guy, Els en Wim. Van harte proficiat aan Jamaswapi voor dit uitstekend georganiseerde halve eeuwfeest, en nog vele jaren!

 T4493a21 “Gaan we vóór de mis vanavond nog een balletje trappen op de koer van de parochieschool?”
Zo begint de rijke traditie van wat we vandaag kennen als Jeugdbeweging Jamaswapi. We schrijven 1961 en deze misdienaars kunnen niet vermoeden waartoe hun onschuldig matchke voetbal zal leiden.
Een jaar later wordt het eerste zomerkamp georganiseerd en zo ontpopt deze spontaan gegroeide bende zich stilletjes aan tot de parochiejeugdgroep van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle. Vanaf 1972 doen de meisjes hun intrede. Een unicum voor die tijd en vanaf dat moment kunnen we met recht en rede zeggen dat iederéén welkom is in onze groep. Nog steeds geen loze woorden!

De jeugdgroep Jamaswapi sluit aan bij onze parochiegemeenschap.

De parochiejeugdgroep staat al jarenlang borg voor dolle pret voor alle kinderen vanaf het eerste leerjaar.

De kinderen zijn erg welkom op zaterdagnamiddag van 14 tot 16.30u. (behalve op de eerste zaterdag van de maand). De lokalen zijn gelegen in de Gebrs. Verhaegenstraat.  2800 Mechelen

Jaarlijks kamp van 1 tot 11 juli.

Hoofdleiding:

Michel Verschaeren,

Kristel Beckers &

Marijn De Cloedt

GSM Michel: 0476 / 54 06 79

GSM Kristel: 0478 / 65 10 77

GSM Marijn: 0486 / 75 89 94

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leopoldstraat 17

2800 Mechelen

Meer informative op de website van Jamasawapi