Het Onze-Lieve-Vrouwkoor werd meer dan 60 jaar geleden opgericht door Bob Peeraer. Het koor bestaat uit een kinderkoor Kolor, een tienerkoor Koloriet, een jongerenkoor Koraal en een volwassenenkoor Vokalis.

Wekelijks komen de verschillende afdelingen op zaterdag samen om te zingen en zo hun muzikale grenzen te verleggen. Het koor staat open voor iedereen die graag zingt en daarnaast ook geïnteresseerd is in leuke groepsactiviteiten en een grote vriendenkring.

De kinderen van Kolor leren eenstemmig en meerstemmig zingen, zelfs in een vreemde taal en met leuke danspasjes erbij.

De tieners van Koloriet gaan al wat verder in het leren van meerstemmige muziek en vormen een fijne vriendengroep die samen zingen en plezier maken perfect weten te combineren.

De jongeren van Koraal brengen liederen in verschillende stijlen, stemmen en talen. De muzikale lat wordt er nog iets hoger gelegd. Soms werken ze ook mee aan concerten met de volwassenen van Vokalis.

Vokalis kiest voor heel uiteenlopende muziekstijlen: van klassiek over jazz, tot moderne koorbewerkingen en in allerlei talen. Vokalis werkte samen met verschillende andere koren en muzikale ensembles. Daarnaast luistert het elke zondag de eucharistieviering op in de parochie van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle.

De jeugdafdelingen worden gedirigeerd door Elke Vandenbogaerde en begeleid door Tom Van Der Plas. De dirigent van Vokalis is Jeroen Keymeulen, Wannes Vanderhoeven is pianist-begeleider.

Het is duidelijk dat zingen verbindt: kinderen, tieners, jongeren en volwassenen.

Vriendschap is een belangrijke pijler in het Onze-Lieve-Vrouwkoor en dit voor jong en oud.

Het koor telt dan ook vele vrienden en families die samen zingen. De sterke band en het gezellig samenzijn wordt nog versterkt door de verschillende activiteiten die doorheen het jaar georganiseerd worden.
Na de repetitie is er altijd tijd voor een drankje en een goeie babbel in de koorbar. Er worden koorweekends georganiseerd, leuke activiteiten zoals schaatsen of trampolinespringen voor de kinderen en jongeren, Ceciliafeesten voor elke afdeling …
En als kers op de taart is er het jaarlijkse koorkamp in binnen- of buitenland, een superleuke en sfeervolle tiendaagse waar iedereen altijd erg naar uit kijkt!

Wil je meer weten?

Ga eens kijken op de website www.olvkoor.be of via social media (Het koor is actief op facebook en instagram).