Mechelse basisscholen en geloofsgemeenschappen slaan de handen in elkaar voor kinderen die kwetsbaar zijn. Zo verzamelen de kinderen uit de nevendienst het hele jaar door speelgoed en kinderkledij. Aan de parochianen wordt ook gevraagd om zich aan te melden als buddy voor kwetsbare kinderen. Sommige kinderen hebben het moeilijk op school. Dat kan allerlei redenen hebben, maar een buddy ontfermt zich over deze kinderen. Zo kunnen zij een eventuele achterstand makkelijker bijbenen en wordt vroegtijdige schooluitval zo veel mogelijk vermeden. Als buddy ben je geen huiswerkbegeleider, maar richt je via een persoonlijke aanpak op het welbevinden van de kinderen.


Zondag 25 september stond de gemeenschapsviering, een gebedsviering van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle in het teken van ‘Samen voor Sam’. Peter Bracaval, begeleider katholiek onderwijs Vlaanderen en Dirk Letens, directeur van de Sint-Pietersbasisschool getuigden in de homilie over het belang van de actie Samen voor Sam en hoe je als schoolteam individuele kinderen die in armoede leven, kunt helpen en ondersteunen.
De boeiende tekst van deze homilie kan je hier terugvinden.


Wil jij kinderen met noden op vlak van onderwijs financieel helpen?
Dat kan via de schenkerskring Samen voor Sam, opgericht door de Mechelse parochies in de schoot van de Koning Boudewijnstichting:

  • Doe een gift op het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting:
    BE10 0000 0000 0404, met deze gestructureerde mededeling ***623/3707/10063***.
  • Of schenk online via Koning Boudewijnstichting: Samen voor Sam.

Een welgemeend dankjewel!