Uitstap naar Brugge met de Arkcatechisten

Neen, deze keer geen zondagmorgensamenkomst, geen nevendienst met enthousiaste kinderen.

Wel een zaterdagmorgen met blije arkcatechisten die vol verwachting uitkeken naar een dagje inspirerend Brugge.

De treinrit werd op zich al heel bijzonder, want elke catechist kreeg een vraag over iemand van de groep. Een spelvorm waarbij je elkaar nodig had om het juiste antwoord te vinden en elkaar op die manier beter leerde kennen.

Bij aankomst in Brugge kwam er een Jacobsladder ons tegemoet, de zon scheen letterlijk door de wolkjes. De eerste stop was een bezoek aan Symposion, een winkel om echt ‘goesting’ te krijgen in woord, beeld en warmte. Sofie Verscheure maakte er haar levenswerk van: een winkel met inspirerende woorden uitgewerkt in allerlei bijpassende snuisterijen.

De rondleiding door de winkel en stilleruimte spraken tot elke arkcatechist zijn of haar verbeelding.

Nadien werd de groep verwacht op de site van het Grootseminarie.

Na de lunch werden de catechisten op sleeptouw genomen door de Bijbel. Levensvragen als ‘durf je stilvallen’, ‘durf je het onbekende instappen’ deden de deuren open naar een interactieve tentoonstelling BIBLIA.

De mix tussen gids en zelf ontdekken werkte duidelijk: de vier Vaders van de Bijbel, de verschillende religies, enkele mooie werken passeerden de revue.

Na dit Geloofsbad werd het tijd om terug huiswaarts te keren en deze mooie, warme, grappige dag af te sluiten met nog een gezellig diner.

Conclusie: de arkploeg is op deze dag rijker geworden aan geloof en inspiratie maar -en dat is misschien nog wel het belangrijkste- de arkcatechisten zijn écht naar elkaar toegegroeid.

Tekst: Fabienne Ranquin

Foto’s: Arkploeg

2 reacties

  1. Prachtig, een mooie en fijne beschrijving van de dag in woord en beeld. Mij heeft het deugd gedaan en de anderen ook vermoed ik, maar ik kan niet in hun naam spreken.

Reacties zijn gesloten.