Zinderende Stilte

Zinderende Stilte, een cultureel themajaar in Mechelen met een uitgebreid programma. Stilte is meer dan de afwezigheid van geluid. Stilte kan je horen, voelen en beleven. Stilte schept helderheid, geeft rust, doet verlangen. Daarom kiest Mechelen Feest in 2021 en 2022 voluit voor Zinderende Stilte, een cultureel themajaar met een uitgebreid programma.

Zo start op 9 december ZINDERING, een vijfdaags festival van het Festival van Vlaanderen Mechelen/Lunalia. In elf concerten en twee films komen verschillende aspecten van stilte aan bod. Van fluisterende gewelven of hartverscheurende stiltes in de poëzie van Alfred Tennyson tot meditatieve muziek van Arvo Pärt of slaapliedjes voor een Filipijnse draak. Meer info kan je terugvinden op de website van Zindering.

Onze gemeenschap draagt hier een steentje bij en verwelkomt jou dan ook heel graag in Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk.

Tickets & info

Na zonsondergang zorgt de straat- en momumentverlichting voor een bijzonder spel met kleuren en vormen op de gewelven van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk.

Pure zindering. Peter Van de Velde en Sopraan Dorine Mortelmans begeleidt deze bijzondere ervaring met een meditatie en met de compositie O Domina Nostra voor orgel en stem van Henryck Górecki.

09.12.2021 – 18.00 tot 18:30 u : Fluisterende gewelven

09.12.2021 – 19:30 tot 20.00 u : Fluisterende gewelven

Daarnaast worden er in drie van de Mechelse kerken (Begijnhof, Hanswijk en O.-L.- Vrouw van Leliëndaal, de Jezuïetenkerk) gedurende de donkere maanden (november, december, januari en februari) stilte-uren georganiseerd, telkens op maandag.

Dat gebeurt op diverse tijdstippen, om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden even deel te nemen aan zo’n uur van stilte. Meer info op Stilte-uur in Mechelse kerken.

En een troostend najaarsprogramma rond rouw en verlies. Van 30 september tot 12 december.