Jongeren van O.-L.-Vrouwkoor vieren Cecilia 2021, de volwassenen nog niet…

Traditioneel vieren de jongerenafdelingen van ons O.-L.-Vrouwkoor hun patroonheilige Cecilia, op 11 november. Omwille van de coronacrisis moest dat de vorige jaren in mineur, maar dit jaar viel alles in de goede plooi, al is het afwachten of dit zo blijft. In ieder geval, op donderdag 11 november stonden de Mechelse reuzenkinderen,  Amir en Mieke klaar om de jongeren te vergezellen op hun tocht door de Mechelse straten. De zangertjes werden overal met de glimlach verwelkomd en die glimlach kregen de bewoners dubbel en dik terug toen de buit  bekeken werd.

Na de zingende rondgang was het verzamelen geblazen in de lokalen van het koor waar de koffiekoeken en drankjes klaar stonden en waar gretig gebruik van gemaakt werd. Spelletjes op de speelplaats waren er ook om dan het Ceciliafeest af te sluiten in de lokalen om de dia’s en foto’s van het voorbije kamp in Vielsalm te bekijken.

Een deel van de jongeren gingen in de Groenstraat bij enkele koorleden aankloppen en zingen. Mieke, een van de reuzenkinderen, was van de partij, haar lotgenoot Amir was op stap met een andere groep zangers.

©Frans Verheyden

Graag meer weten? Ontdek hier alles over onze koren.