Eerste online catechese over het doopsel, oktober 2021

Aan de hand van een filmpje vertelden, dachten ouders en kinderen samen na over de betekenis van het doopsel. Ouders vertelden hun kinderen waarom ze hen hadden laten dopen. Ze bekeken samen foto’s.

Enkele getuigenissen:

Mama en papa lieten mij dopen als een soort van ‘welkom in ons midden’-feest. Ze wilden zo aantonen dat ze er altijd voor mij zullen zijn en mij zullen beschermen. Ze willen mij opvoeden tot een goed mens die lief is voor anderen en anderen helpt en zo de wereld een stukje beter wil maken.

Lola

Mijn ouders hebben mij laten dopen omdat de hele familie dat heeft laten doen, dat is een soort traditie. Mijn ouders vinden dat belangrijk dat ik leer over Jezus die zei dat we lief zijn voor elkaar en dat we elkaar moeten helpen.

Olivia

Wij hebben gisterenavond samen met Alicia het YouTube filmpje bekeken en uitgebreid gepraat over het doopsel (inclusief doorkijken van toenmalige foto’s). Dit was een enorm leuk moment.

Ouders van Alicia