Opstart van de vormselcatechese

De vormselcatechese schoot uit de startblokken met de startdag op 17 september.

Verslag over de opstart van de vormselcatechese in Kerk en Leven

Ook het Vlot werd vandaag te water gelaten, met 26 vormelingen. Het was voor hen de eerste keer dat ze elkaar zagen want het was tevens de startdag van de vormselcatechese.

Aan het onthaalpunt bij Teofil was het lekker druk. De vormelingen wisten nog niet bij welke regenboogkleur ze hun naambadge moesten zoeken. Tot ze werden opgeroepen om naar het Vlot te gaan zaten ze samen met hun ouders in de linkerkruisbeuk, de afspraakplaats voor de vormselgezinnen.

Nog wat stil waren ze bijeen in de weekkapel. De ervaren visjes vertelden aan de nieuwelingen hoe het eraan toe gaat in het Vlot en Arkpapa Désiré vulde aan. Daarna stelden de vormselcatechisten zich voor en meteen wisten de vormelingen aan de kleur van hun naambadge wie hun catechist was en met wie ze samen een groepje vormden.

Na de viering vertrokken we in groep naar de Kleuterschool van de Ursulinen voor het vervolg van de startdag. We speelden stoelendans om elkaar beter te leren kennen en we gingen op een rij staan van klein naar groot. Toen kregen we bezoek van Teofil in hoogsteigen persoon. Hij kwam ons vertellen dat hij vertrok naar het land van Jezus en ons op de hoogte zou houden van zijn avonturen via een blog. We maakten voorts kennis met ons kleine groepje en hoorden wat vormselcatechese precies inhoudt. De vormelingen kregen hun catechesemapje en bijbeltje. De buiken rammelden toen we eindelijk onze boterhammetjes konden opeten. Nog even ontspannen buiten en eindigen met een zangstonde. We weten nu al dat er op de vormselviering heel krachtig en enthousiast zal gezongen worden!

Chantal