Opvang Oekraïense vluchtelingen

Ook de Mechelse parochies willen hun steentje bijdragen om het leed van de vluchtelingen te verzachten.

De parochies engageren zich om een budget uit te trekken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in huizen of appartementen. Twee geschikte panden werden gevonden.

Maar dat volstaat niet. Voor het vervolg hebben we de hulp van geëngageerde mensen nodig.

Eén pand moeten nog gebruiksklaar gemaakt worden (meubilair geïnstalleerd, voor internetverbinding gezorgd, enz.). Anderzijds moeten de vluchtelingen, eens ze er zijn, wegwijs gemaakt worden in onze stad. Er is dus nood aan buddy’s, die hen met raad en daad bijstaan!

Je staat er als vrijwilliger niet alleen voor. De vluchtelingen krijgen dadelijk bij aankomst een maatschappelijk assistent van het Sociaal Huis Mechelen toegewezen. Op die persoon kunnen ook de vrijwilligers een beroep doen om moeilijke vragen te helpen beantwoorden. En er is in Mechelen een Oekraïense gemeenschap. Ook zij zijn bereid hun landgenoten te helpen.

Als je het ziet zitten hulp te bieden, stuur dan een mailtje naar pastoraal.contact.mechelen@skynet.be of bel tijdens kantooruren naar tel. 015 27 19 90. Zie ook op de website https://www.kerknet.be/organisatie/kerk-mechelen.

Er zijn nog talrijke andere manieren om je solidariteit te betuigen – neem daarvoor zeker een kijkje op de website van de stad Mechelen: https://www.mechelen.be/oekraine .

Samen kunnen we veel betekenen voor deze mensen!