Eerste communie – “Jij hoort er bij!”

Met de eerste communie vieren we het feest van breken en delen in de kerkgemeenschap.  De eerste communicanten nemen voor het eerst deel aan de maaltijd van Jezus.  Tijdens de eerste communieviering bevestigen de kinderen dat ze het breken en delen van Jezus willen vormgeven in hun eigen leven.

In de aanloop naar de eerste communie komen we nog tweemaal samen met de kinderen in onze kerk.

Deze oefenmomenten gaan door op

  • Zaterdag 21 mei van 15:30 tot 17 u.:  eerste oefenmoment.  Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de groepsfoto van de eerste communicanten gemaakt.
  • Woensdag 25 mei van 15:30 tot 17 u.:  tweede oefenmoment.

Naar jaarlijkse gewoonte schenken de kinderen van de eerste communie ook nu weer boeken aan het schoolproject ‘Samen voor Sam’.  Dit project helpt kinderen uit Mechelen die het moeilijk hebben.  De eerste communicanten brengen naar de oefenmomenten een of meer boekjes mee voor dit mooie project. 

En op donderdag 26 mei om 10 u. is er dan eindelijk onze feestelijke eerste communieviering!  Op die dag verwachten we de kinderen in onze kerk om 09:40 u

Het wordt een prachtige, zonnige, onvergetelijke dag onder het thema ‘JIJ HOORT ER BIJ ‘ voor onze 41 eerste communicanten, hun familie en ook voor de Arkploeg!