Kerstmis 2022 in Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle

Na alle corona-zorgen mogen we opnieuw aanknopen met de traditie van de kerstvieringen in onze gemeenschap, onmisbare momenten van samen-vieren, samen-zingen en ook verbonden zijn met het Koraalhuis.


Dinsdag 20 december is er de kerstgebedsviering in het WZC Milsenhof, tegenover onze kerk. De bewoners zingen dit jaar zelf kerstliederen o.l.v. Tinneke Vanderweyden.


De kersttijd in de kerk begint met het concert GLO-HOHOHO-RIA van het O.-L.-Vrouwkoor op vrijdag 23 december 2022 om 20 uur.    

Koraal en Vokalis brengen samen met het orkest La Passione het Gloria van John Rutter. Daarnaast brengen Maxi-Kolor, Koloriet, Koraal en Vokalis een eigen kerstrepertoire. Natuurlijk zal de hele koorgemeenschap ook samen zingen om de kerstdagen stemmig in te zetten. De dirigenten Jeroen Keymeulen en Elke Vandenbogaerde en pianist Tom Van Der Plas hebben de groepen in handen.

Tickets verkrijgbaar bij het UIT-loket in Mechelen of via deze link: https://apps.ticketmatic.com/widgets/mechelen/flow/uit?event=967870533102&l=nl#!/addtickets


Dit jaar verzorgen zowel Vokalis als Koraal de kerstwake op zaterdagavond 24 december om 23.30 uur. Ze halen hierbij hun inspiratie uit het kerstconcert van 23 december. Je kan luisteren naar muziek van Greg Gilpin, John Rutter en Josu Elberdin, die je meteen zullen verwarmen van binnenuit!

Aansluitend volgt de middernachtmis.


Foto: Johan Lenaerts

Op kerstdag zingen om 10 uur Maxi-Kolor, Koloriet, Koraal en Vokalis, onder leiding van Jeroen Keymeulen en Elke Vandenbogaerde in de kerstdagviering. Ze brengen gekende kerstliederen, zoals Adeste Fideles en Hoe leit dit kindeke, maar ook eigen liederen zoals Sisi ni moja van Jacob Narverud, dat gaat over gelijkheid.

Er is tijdens deze viering een kerstkindernevendienst.

Zowel de middernachtmis als de kerstdagviering worden afgesloten met een Christmas Medley.

Foto: Johan Lenaerts


We steunen het Koraalhuis.

Zowel in de nacht- als de dagmis gaat de omhaling naar het Koraalhuis, een laagdrempelig inloophuis van de Mechelse parochies voor iedereen die er nood aan heeft. Je vindt het wat verscholen in het Groot-Begijnhof: iedereen is er welkom! De link is https://www.kerknet.be/kerk-mechelen/artikel/koraalhuis


Foto: Johan Lenaerts