Vredeslicht van Bethlehem

Zaterdag 17 december is het vredeslicht in Mechelen aangekomen. Het vredeslicht komt recht uit Bethlehem: een kind brengt het naar Oostenrijk en van daaruit wordt het wereldwijd verspreid, ook in België. 

Vanuit Boutersem is het naar het wzh Ambroos in Hofstade gebracht. Van daar zijn onze vormelingen mee gestapt in een vredeslichttocht die eindigde in de kerk van Coloma.

In het midden van de kerk stond een vredesmuur gebouwd. Onze vormelingen hadden één van de  ‘bakstenen’ gemaakt in de kindernevendienst van zondag 11 december. Ze hebben daar samen met catechist Bruno nagedacht over een betere wereld, zoals God die droomt.

We hebben naar boodschappen van vrede geluisterd uit verschillende Mechelse gemeenschappen en vredesliederen gezongen terwijl we onze vredeslichtjes aanstaken aan het licht uit Bethlehem. Het was een heel warm en begeesterend gebeuren.

Foto: Mariana Calderon Gamboa

Zondag 18 december hebben vormelingen het vredeslicht in onze kerk binnengebracht en op het altaar geplaatst naast de adventskaarsen. Op het einde van de viering kon iedereen een vredelichtje kopen om de boodschap van vrede rondom zich te verspreiden.

Chantal Van Huffel