Jeugd O.-L.-Vrouwkoor helpt mee de SPECIAL OLYMPICS openen

Het zijn drukke weken en maanden voor de jeugd van het O.-L.-Vrouwkoor. We vroegen het aan Elke Vandenbogaerde, die de jeugdkoren in handen heeft.

dirigent Elke Vandenbogaerde, die het jong geweld in toom houdt

De jongeren van het O.-L.-Vrouwkoor hebben drukke maanden voor de boeg, na een succesvolle deelname aan het Korenfestival in Kontich?

Elke: “Inderdaad, Koloriet en Koraal zongen er de pannen van het dak. Anders dan in vorige edities werden er geen ‘punten’ uitgedeeld, maar kregen de koren achteraf wel feedback van professionele jury Sander Le Roy. Hij was lovend over beide koren. Samen bespraken we enkele werkpuntjes waar we in de toekomst zeker rekening mee zullen houden.”

Toch even aangeven welke jongeren zingen bij Koloriet, Kolor, Koraal en welke leeftijd?

“Er zijn naast ons volwassenenkoor Vokalis nog vier andere jeugdkoren. Enerzijds hebben we het kinderkoor Kolor, dat nog opgesplitst is in twee groepjes: Mini-Kolor en Maxi-Kolor. In Mini-Kolor zetten de kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar hun eerste stapjes in de koorwereld. In Maxi-Kolor zingen de kinderen van het tweede leerjaar tot en met het vierde leerjaar. Daarna komt ons tienerkoor Koloriet. Tieners vanaf het vijfde leerjaar tot en met het tweede middelbaar komen er ook wekelijks samen. Vanaf het derde middelbaar tot 21 jaar kan je terecht in het gemengd jongerenkoor Koraal.”

Alle zangers bijeen op het podium

Er staan in mei en juni heel wat optreden op de koorkalender. In mei het opluisteren van de vormselviering en de eerste communie?

” Dat klopt. Zowel het vormsel met Koloriet en Koraal op 7 mei als de eerste communie op donderdag 18 mei, waar Maxi-Kolor van de partij is. We zingen in die vieringen de liederen die aangepast zijn aan het thema. Op 10 juni treden Mini- en Maxi-Kolor voor een laatste keer dit schooljaar op in kunstencentrum Nona. Vlak voor hun optreden vindt er een vriendjesmoment plaats voor alle geïnteresseerde kinderen en vrienden van onze koorleden. Ze zullen samen enkele liederen instuderen om dan ook even op het podium te mogen staan.”

Maar er is ook iets speciaals?

“Zeker: op woensdag 17 mei zingen Maxi-Kolor, Koloriet en Koraal, samen met Sjarazang in het stadion van KV Mechelen op de openingsceremonie van de Special Olympics die dan in Mechelen georganiseerd worden. Het is voor ons een grote eer; we hebben er heel wat uren repetitie aan besteed. Onze jongeren zullen er zeker van genieten. Wie dit wil meemaken: de ceremonie begint om 19u en eindigt ongeveer om 20u30. Nog dit: we zullen samen optreden met een bekend artiest…van wie we naam momenteel nog niet kennen. Spannend.”

Is het werkjaar voor de jongeren daarmee afgelopen?

“Neen. Het buitenlands kamp in Ollomont, Italië, moet de bekroning worden dat het werkjaar. Daar wordt ook gezongen, maar dan zijn we in vakantiemodus en dat is nodig na een periode waarin het voor mij en de jongeren erg druk was. Maar we gaan ervan genieten.

Nieuwe zangers voor Mini- en Maxi-Kolor zijn alvast welkom op 10 juni en als ze er dan niet genoeg van kunnen krijgen, mogen ze ook al eens komen mee repeteren op 17 juni. Nieuwe geïnteresseerde zangers voor Koloriet en Koraal zijn welkom in de repetities vanaf 27 mei. Meer info kan je krijgen via info@olvkoor.be”.

Tot zover dirigent Elke: we wensen haar en haar pupillen veel succes!


Tekst: Frans – Foto’s: O.L.Vrouwkoor

Bron: Parochieblad van 03 mei 2023