‘Vuur werkt verder’: Ontmoetingsdag voor onze gemeenschap op zondag 24 september

Gedurende het voorbije werkjaar zijn twee bijeenkomsten gehouden voor alle vrijwilligers in de gemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle. We ontmoetten elkaar en bepaalden er samen onze prioriteiten voor het volgende werkjaar. Eén daarvan is het organiseren van een ontmoetingsdag voor de hele gemeenschap, met als motto: ‘Vuur werkt verder’.

Dit plan is intussen concreet geworden: de ontmoetingsdag gaat door op zondag 24 september, in de Basisschool van de Ursulinen in de Groenstraat in Mechelen. We starten om 10 uur met koffie, we organiseren twee ontmoetingsmomenten met verschillende werkvormen, lunchen gezellig samen, organiseren een ‘markt’ van alle groepen die actief zijn in onze gemeenschap, oefenen liedjes in en sluiten om 16 uur af met een gemeenschapsviering in onze kerk, die meteen de start betekent van ons werkjaar! (De gewone zondagsviering van 10 uur komt daarmee te vervallen.)

We bieden daarmee een gevarieerd programma voor jong en oud, voor gezinnen, voor zinzoekers en contactmakers, voor trouwe en minder trouwe kerkgangers: kortom voor iedereen die er graag bij wil zijn en graag mensen ontmoet uit onze gemeenschap die zin zoeken in hun leven.


Concreet

Wanneer           24 september 2023 – 10u00 tot 17u00

Waar                  Basisschool Ursulinen – Groenstraat 22 Mechelen

Programma

10u00  Onthaal met koffie

10u30  Welkom en inleiding door pastoor Jan

10u45  Korte toelichting opzet ontmoetingsdag en programma

11u00  Eerste ontmoetingsmoment met gevarieerd keuze aanbod

12u15  Lunch

            Marktje van groepen die actief zijn in onze gemeenschap

13u15  Tweede ontmoetingsmoment met gevarieerd keuze aanbod

14u30  We leren samen nieuwe liedjes met het koor

15u00  Afronding en koffie

16u00  Gemeenschapsviering in onze kerk

We bieden een gevarieerd programma aan voor jong en oud, voor zinzoekers en contactmakers, voor trouwe en minder trouwe kerkgangers, kortom voor iedereen die er graag bij wil zijn en graag mensen ontmoet uit onze gemeenschap en die zin zoeken in hun leven.

Meer details over hoe je kan inschrijvingen, over het evenement en het concrete programma zullen in de komende weken bekend worden gemaakt. Houd daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten voor updates.

Deelnameprijs

Voor de lunch vragen we een kleine bijdrage van 10 EUR/volwassene. Kinderen mogen zo aansluiten. Je kan betalen via de bankapp met onderstaande QR-code:

Inschrijven om deel te nemen
Om deel te nemen aan deze ontmoetingsdag kan je een mail sturen naar
Zr. Ann Van Steenweghen a.vansteenweghen@gmail.com met als onderwerp “24 september”.  Vermeld duidelijk de namen voor wie je inschrijft. Voor kinderen en jongeren graag de leeftijd vermelden. 

Ben jij er ook bij?

Van harte welkom!!!


Zet de datum alvast met stip in je agenda! Het belooft een dag vol gezelligheid, inspiratie en samenzijn te worden!