Getuigenis van Maxine Willemsen in de dankviering van 25 juni 2023

Sinds mijn acht, na het overlijden van mijn moeder, was ik op zoek naar zingeving in mijn leven. Het Christelijk geloof was altijd deel van mijn leefomgeving, maar niet bewust. Ik kom niet uit een gelovig gezin. Enkel mijn grootmoeder, langs mijn vaderskant, was een gelovige vrouw van wie ik veel heb geleerd. Daarnaast had ik enkele kennissen en vrienden die Christen waren. Ook hielp het dat mijn partner erg gelovig is, waardoor we samen konden zoeken naar een kerkgemeenschap. Uiteindelijk zijn we in deze warme gemeenschap terechtgekomen.

Foto: Johan Lenaerts

Ik was op zoek in mijn geloof en ik er ben ervan overtuigd dat elke Christen altijd een beetje op zoek zal zijn. We proberen altijd Zijn Plan en Woord te begrijpen in verschillende facetten en betekenissen. Die zoektocht zie ik niet als iets negatiefs.

Doorheen verschillende momenten die zeer donker en verdrietig waren, was er toch altijd Iemand. Desondanks alle fouten die ik heb gemaakt en nog zal maken, zal ik nooit helemaal alleen zijn, want er is altijd Iemand. Ik ben er dan ook echt van overtuigd dat die “Iemand”, God is.

Altijd als ik alleen ben of ongelukkig, voel ik een warme hand op mijn schouder of een sterke aanwezigheid. Ik moet dan altijd denken aan het onderdeel van het Evangelie, waarin Jezus, Maria Magdalena aanspreekt met een simpele “Maria”, waardoor ze kalmeert. Die warmte en aanwezigheid geeft mij dezelfde geruststelling.

Ik geloof dan ook echt dat ik in deze gemeenschap ben terechtgekomen door Gods liefde en richting, omdat hij wist dat ik mensen zocht met wie ik deze ideeën en gevoelens kon delen. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik de kans hier krijg om actief te helpen aan een hechte gemeenschap die Gods woord centraal zet en elkaar zal ondersteunen. Dit in kleine en grote gebaren, elke dag opnieuw.

Blijf elkaar zoeken, ondersteunen en helpen.

Maxine

Er was mij ook gevraagd om een boodschap mee te geven aan onze gemeenschap en voor mij is dat de volgende: blijf elkaar zoeken, ondersteunen en helpen. Blijf naar elkaar luisteren en deel met elkaar je ideeën over het geloof. Sluit hierin ook niemand uit, we moeten proberen iedereen welkom te heten zonder vooroordelen want dat is niet aan ons. Ook al maken mensen fouten of passen ze niet in het perfecte plaatje, we mogen hen niet vergeten. Niemand van ons zal perfect zijn, dus blijf je hand uitsteken en wees barmhartig.