Start van de Vormselcatechese in Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle

De vormselcatechese is weer uit de startblokken geschoten op zondag 8 oktober. Een groep van 31 jongens en meisjes stapt welbewust in het traject in voorbereiding op het Vormsel. Dat alleen al verdient een dikke proficiat!

De vormselcatechisten onthaalden de nog onwennige vormelingen bij Teofil. Daar kregen ze hun naambadge. In de weekkapel stelden de catechisten zich voor. De eerste informatie en afspraken werden verstrekt. En een eerste lied werd aangeleerd.

Na de viering gingen we naar de kleuterschool van de Ursulinen. De sfeer kwam los met de leuke kennismakingsspelletjes die Patricia had bedacht.

Het spel werd onderbroken door de komst van Teofil. Gepakt en gezakt stond hij daar ineens. Hij vertelde de kinderen dat hij nieuwsgierig was geworden naar Jezus door mensen uit zijn buurt die christen waren en door zijn vriend Lucas die een heel boek over Jezus had geschreven. Daarom had Teofil besloten om naar het land van Jezus te reizen. En daar stond hij, vertrekkensklaar. Hij heeft de kinderen beloofd om een blog bij  te houden en geregeld iets te sturen.

Nadat we Teofil hadden uitgezwaaid en beloofd om ook zelf regelmatig iets te sturen gingen de vormelingen per groepje samen zitten met hun catechist. Ze kregen hun catechesemapje en een bijbeltje.

Eerst kregen ze praktische uitleg. Daarna vertelden ze elkaar welke verhalen van Jezus ze kenden, welk hun lievelingsverhaal is en hoe ze Jezus in dat verhaal leren kennen.

Dan was het tijd om te lunchen en buiten te spelen. Om de dag te besluiten leerde Kristof al twee vormselliederen aan, zelfs eentje in het Frans! Met het enthousiast gezongen ‘God kent jou vanaf het begin’ werd deze geslaagde dag afgesloten.

Tekst en foto’s: Chantal Van Huffel