Jezus nodigt ook jou uit aan Zijn tafel

Zondag 25 februari 2024 startten de eerste communicanten met een heuse zangstonde tijdens de nevendienst.

Na de viering werden de kinderen en hun ouders verwacht voor de 2de catechese op zondag. En niet zomaar een, neen eentje in een nieuw jasje: de catechisten gooiden het stuur van dit moment helemaal om.

Er werd ingezet op doe-activiteit samen met kinderen, ouders en catechisten. Eén eerste opdracht was een memory-spel over de delen van de viering, zo ontdekten de kinderen waar ze tijdens een viering binnenkwamen na de nevendienst, op welk moment ze welkom werden geheten,… En dan startten de eigenlijke workshops.

Een eerste workshop ging over het evangelie dat ook tijdens de eerste communieviering zal gebruikt worden, er werden zelfs playmobil-mannetjes ingezet om het verhaal tot leven te laten komen. Elk kind kreeg ook een sorry-kaart mee naar huis.

Een tweede workshop bracht het Onze Vader tot leven: de zinnen van het gebed werden in de juiste volgorde gezet, er werd een parelsnoer gemaakt en het Onze Vader werd helemaal uitgebeeld (zelfs door de mama’s en de papa’s).

In een derde workshop leerden de eerste communicanten delen: brood en appelsap kwamen op de tafel van de Heer en ook de kinderen mochten proeven van een ‘echte’ hostie.

Allemaal stralende gezichten en dankbare ouders trokken terug naar huis. En…

De arkcatechisten, die zagen dat het over een andere boeg gooien van de catechese op zondag zijn vruchten had afgeworpen.

Dag, dag, dag, dag nieuwe catechese op zondag, dag… (naar het liedje dat de kinderen in de nevendienst leerden).

Tekst:  Fabienne Ranquin