Kampgangers O.-L.-Vrouwkoor haalden in Ollomont de kroon van Julius Caesar binnen

Van vijfentwintig juli tot drie augustus had het O.L.V- koor het geluk hun kamp te organiseren in La Gran Baita in Ollomont, een dorpje gelegen in Noord-Italië in de vallei van de acht bergen. Het werd een reis ‘terug in de tijd’. Met een teletijdmachine werden alle leden, leiding en keukenploeg terug gekatapulteerd in de tijd van Grieken en Romeinen. Daar wachtte hen de opdracht de kroon van Julius Caesar te bemachtigen, waar ze uiteraard met glans in slaagden.

Dit zijn ze dan: de kampgangers van het O.-L.-Vrouwkoor die een onvergetelijk kamp meemaakten in Ollomont. ©Wim Vermost

Hoofdleiding Siel Devos en Jolien Van Puyvelde boksten samen met een gedreven leidingsploeg een uitdagend programma in elkaar. Een één tegen allen, een waterkwis, kringspelletjes, een dorpsspel, zangstondes, volksdansen en nog veel andere leuke activiteiten passeerden de revu.

Echter, de hoogtepunten lagen letterlijk en figuurlijk in de prachtige omgeving. De ervaren berggids Luc De Munter had enkele pareltjes van wandelingen uitgestippeld, op maat van de verschillende leeftijdsgroepen. Een tocht door een tunnel met daarnaast een kanaal vol snelstromend water, een wandeling naar de col du Cormet, een daguitstap naar het meer van By. Iedereen werd stil bij het zien van de ongerepte natuur en het machtige gebergte.

De seniors (de oudste groep jongeren) gingen de uitdaging aan om in twee dagen naar de Tête Blanche de By te stappen. Overnachten deden ze in de berghut Amianthe. Veel sneeuw lag er niet meer op de Tête Blanche, maar wat een uitzicht! Op gletsjers en nog hogere bergflanken, adembenemend. Op de terugweg ontdekten ze een veld met de zeldzame edelweiss en andere wilde bloemen, om tenslotte moe maar voldaan door de andere groepen hartelijk en met applaus verwelkomd te worden in La Gran Baita.

Bij al die activiteiten werd er natuurlijk wel wat energie opgesoepeerd. Gelukkig was er een uitgebreide keukenploeg die overheerlijke gerechten in elkaar flanste. Het zeventienkoppige team onder leiding van Marijke Van der roost en Elke Vandenbogaerde bestond uit wel wat nieuwe leden. Zij moesten als doop elk een lekker extraatje voorzien voor de andere keukenploegleden en de leiding. Tiramisu, lookbroodjes, kaastaart, pizza’s, coktails wisselden elkaar in hoog tempo af. Lekker.  

Leiding en keukenploeg – Foto: Wim Vermost

Veel te snel kwam dan ook de dag van terugkeer. Met veel heimwee namen de koorleden afscheid van het mooie weer, de zuivere berglucht en van elkaar. Kleine akkefietjes zoals een wagen in panne wogen niet op tegen het prachtige avontuur dat ze samen mochten beleven. Vriendschapsbanden werden aangehaald, over de vele avonturen en grappige voorvallen zal nog lang nagepraat kunnen worden. Nu al wordt er uitgekeken naar een volgende, binnenlandse editie.

Dirk Letens