Lichtmis 2024 met de Arkcatechisten

2 februari 2024, Maria Lichtmis.

Geen beter moment om bijeen te komen met de catechisten van nevendienst, eerste communie, vormsel voor een samenzijn met lekkere pannenkoek.

Maar helaas… onze Meester-Pannenkoekenbakker Désiré lag ziek te bed en uiteraard hadden we ons niet alleen verheugd op een gezellige en ijverige (want er was natuurlijk ook een vergadering aan gekoppeld) bijeenkomst maar vooral (😉) op de overheerlijke, reuzegrote, perfect en fijngebakken pannenkoeken van Désiré, belegd met verschillende soorten suiker en siroop.  Zuster Ann had gelukkig gezorgd voor een surrogaat, voorgemaakte Brugse pannenkoeken, een voorsmaakje trouwens op de studiedag in Brugge die de catechisten later in de maand zullen maken.  Let wel:  deze Brugse pannenkoeken waren erg lekker, maar konden niet tippen aan de heerlijkheden waarmee onze Expert-Patissier Désiré ons voorgaande jaren kon behagen…

Tijdens de vergadering aansluitend het de pannenkoekenslag hadden we, na een bezinning rond het evangelie over de roeping van Samuel, een terugblik op de voorbije maanden en een vooruitblik op komende activiteiten voor nevendienst, eerste communie en vormsel.  Van Kristof kregen we tevens een update over de werken bij het herinrichten van de Arkruimte en de weekkapel.  En we maakten afspraken voor onze uitstap naar ‘Biblia’ in het Grootseminarie in Brugge op 17 februari.

Het was deugddoend om met z’n allen rond de tafel te zitten en tijd te nemen, niet alleen voor de praktische afspraken, maar vooral voor mekaar, voor gesprek, voor SAMEN-zijn.

1 reactie

  1. goed te lezen dat ook dit gebeurt om het sterke team van de catechisten nog meer binding te geven; chapeau!

Reacties zijn gesloten.